Vaihdossa Costa Ricassa

Paras matkamuistoni on ehdottomasti vaihtoreissu Costa Ricalle. Lähdin sinne syyskuussa 2022 syyslukukauden ajaksi. Pääsin kokemaan muun muassa surffailun huumaa, tutustumaan paikallisiin riippusiltakansanpuistoihin ja näkemään upeita maisemia, kuten auringonlaskuja ja -nousuja sekä vesiputouksia, uusien kavereiden saamista unohtamatta. Espanjankielen taitoni kehittyivät myös huimasti näiden muutaman kuukauden aikana.

Olen itse adoptoitu Kolumbiasta ja kohteeseen saapuessani kävi ilmi, että myös isäntäperheeni jäsenet olivat kolumbialaisia! Alkuun tuli yllätyksenä, että he eivät osanneetkaan englantia lähes ollenkaan, mutta alkukankeuden jälkeen päivittäinen espanjaksi puhuminen alkoi sujumaan.

Perheeni tuli myös Suomesta vierailulle siellä ollessani, ja lähdimme yhdessä elämäni kolmatta kertaa Kolumbiaan viikonloppuvisiitille. Kolumbiaan paluu tuntuu aina jollain tapaa kuin olisi palannut kotiin.

Suosittelen lämpimästi vaihtoon lähtöä ihan jokaiselle jos vähänkään tuntuu siltä! Itse lähdin yksin, sillä en halunnut lähteä ulkomaille vaihtoon puhumaan suomea suomalaisten kaverien kanssa. Olen iloinen tästä päätöksestä, sillä koen, että sain koko reissusta enemmän irti, kun ei ollut tuttuja kavereita, joihin tukeutua. Kv-vaihto oli heittämällä elämäni yksi parhaimpia kokemuksia!

Teksti: Elsa Helasmo, Matkailuliiketoiminnan opiskelija
Kuvat: Pixabay