TampeRESTO 2023 – yhdessä kohti parempaa, vastuullisesti ja kehittäen

Tänä vuonna pääsimme testaamaan oppejamme restonomiopiskelijoille suunnatussa Resto-tietotaitokilpailussa ja kilpailemaan Suomen mestaruudesta. Kilpailu järjestettiin Tampereen ammattikorkeakoulun isännöimänä Tampereella, jossa 12 joukkuetta otti toisistaan mittaa.

Kolme päivää kestävässä tapahtumassa pääsimme miettimään ideoita MaRa-alan työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen digitalisaation ja dataohjautuvuuden avulla (toimeksiantajana Rethink Gastro) sekä selvittää ja pohtia, miten tapahtumien asiakaskokemuksia voidaan kehittää digitaalisesti tuoden arvoa samalla myös tapahtumajärjestäjille (toimeksiantajana tapahtumasovellus Liveto). Kolmantena tehtävänä oli suunnitella toimiva ratkaisu tölkkihävikin minimointiin (toimeksiantajana NoHo Partners). Kilpailussa keskityttiin myös MaRa-alan tulevaisuuden kehittämiseen huomioiden kilpailun teemat, jotka olivat yhdessä, vastuullisesti ja kehittäen.

Kilpailun päätteeksi saimme pukea iltapuvut päälle, sillä koko tapahtuma huipentui gaalailtaan, jossa meille tarjoiltiin kolmen ruokalajin menu. Gaalassa palkittiin myös koko kilpailun voittajat. Meidän joukkueemme voitti verkostoitumispalkinnon ja sijoittui koko kilpailussa kuudenneksi.

RestoKisat2023 sisälsivät paljon verkostoitumista, heittäytymistä, luovuutta, ongelmanratkaisutaitoja sekä vahvaa tiimityöskentelyä. Tämä kerran elämässä koettava tietotaitokilpailu antoi itselleni enemmän motivaatiota, uusia kontakteja, enemmän tietotaitoa alastamme sekä uskoa omaan ammattitaitooni. Kilpailu oli henkisesti rankka ja päivät olivat pitkiä, mutta päällimmäinen tunne koko kokemuksesta on kuitenkin kiitollisuus.

Ensi vuoden Resto-tietotaitokilpailun isännöi Satakunnan ammattikorkeakoulu ja sen Porin kampus, ja silloin suunnataan katseet tulevaisuuteen ja siirrytään ravintolamaailmasta teollisuusmatkailuun.

MaRa-alan tulevaisuus on meistä restonomeista kiinni. Ilman meitä ei MaRa-alaa olisi, joten olkaamme ylpeitä meidän ammateistamme. Se, miltä MaRa-alan brändi näyttää tulevaisuudessa, voimme vaikuttaa siihen yhdessä. Mennään siis yhdessä kohti parempaa, vastuullisesti ja kehittäen.


Teksti: Sirja Nuolioja, toisen vuoden Matkailuliiketoiminnan opiskelija
Kuvat: Emma Roinila