Matkailu- ja ravintola-alan projekteista kokemusta osana opintoja

Sain vuoden alussa mahdollisuuden osallistua kahteen eri projektiin. Molemmissa projekteissa tavoitteena oli lisätä matkailu- ja ravintola-alan vetovoimaa. Olin innoissani projekteihin osallistumisesta, sillä tiesin saavani niistä paljon uusia kokemuksia ja oppimismahdollisuuksia. Projektit olivat monipuolisia, mutta kuitenkin hyvin erilaisia toisistaan.

Rekrytointitapahtuma Turussa

Ensimmäinen projekti oli osallistua MaRa ry:n alaisen Matkailun vetovoimatyöryhmän / Turun ryhmän järjestämään rekrytointitapahtumaan Turussa. Projektissa sain kehittää omia taitojani verkkosivujen luomisessa. Suunnittelin ja päivitin tapahtuman WordPress-sivustoa ja itse tapahtumapäivänä olin edustamassa Satakunnan ammattikorkeakoulun ständillä ja pidin pientä tehtävärataa. Koska projektiin ei osallistunutkaan muita, vaati tehtäväradan valmistaminen olosuhteisiin mukautumista niin, että se oli yhden henkilön toteutettavissa. Tehtäväradan luominen vaati paljon luovaa ajattelua, mutta loppujen lopuksi yllätin itsenikin kuinka hauskoja tehtävistä tuli. Oli todella kiva päästä juttelemaan alasta kiinnostuneiden kanssa, vaikka tehtävärata olikin hyvin leikkimielinen.

Satakunnan taiturit -kilpailu ravintola-alan opiskelijoille

Toisessa projektissa pääsin mukaan seuraamaan ensimmäistä kertaa järjestettyä Satakunnan taiturit -kilpailua. Sain harjoittaa luovuuttani suunnittelemalla diplomit osallistujille ja voittajille, sekä kirjoittamalla kilpailun jälkeen uutisartikkelin tapahtumasta. Olen aina tykännyt luovasta tekemisestä, joten diplomien valmistaminen oli mukavaa. Artikkelin kirjoittaminen oli minulle kuitenkin uutta, mutta opin samalla paljon siitä, miten niitä kirjoitetaan.

Kilpailu oli hauska tapa saada innostusta ravintola-alalle. Kilpailussa joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kolmen ruokalajin menun. Pääraaka-aineiksi oli ennakkoon valittu satakuntalaishenkisesti karitsaa, siikaa ja tyrniä. Jään innolla seuraamaan, ottavatko kilpailuun osallistuneet ravintolat inspiraatiota omiin menuihinsa kisassa luomistaan annoksista.

Olen iloinen siitä, että uskaltauduin lähtemään mukaan projekteihin, vaikkei minulla aikaisempaa kokemusta tämän tyylisistä projekteista ollutkaan. Vaikka mukavuusalueen ulkopuolelle uskaltautuminen tuntui välillä vähän ahdistavalta, oli projekteihin osallistuminen kuitenkin positiivinen kokemus.

Nämä projektit toimivat itsellä hyvänä muistutuksena ottaa jatkossa uudet haasteet vastaan avoimesti!


Teksti ja kuvat: Ida Sara, International Tourism Management -tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opiskelija