Minä matkailijana – historiafania kiinnostaa myös matkailun tulevaisuus

Matkailu on aina ollut osa minun elämääni. Vaikka en ole päässyt matkustamaan niin paljon kuin osa ikäisistäni, koen silti, että olen oppinut hurjasti erilaisista kulttuureista ja elämäntavoista. Koen matkailun tärkeäksi, sillä se antaa rutkasti iloa elämään. Kaikki rahat mitä olen matkustamiseen laittanut, ovat olleet taatusti sen arvoisia.

Minulle matkakohteen valinta on aina ollut erityisen tärkeää. En niinkään suosi halpoja äkkilähtöjä, tai lähde matkalle sillä perustein, että täytyy nopeasti päästä lämpöiseen. Kohdetta miettiessä, haluan sen tarjoavan minulle jotain uutta ja opettavaista. Tavoittelen myös sellaisia kerran elämässä -kokemuksia, sillä ne yleensä ovat niitä ikimuistoisimpia. Lähellä sydäntäni on historia ja kulttuuri, minkä vuoksi tällaiset kohteet ovat ehdottomasti listallani kärjessä.

Kaikki matkat, mitä olen tehnyt, ovat olleet lomamatkoja. Kuitenkin loma tarkoittaa minulle muutakin kuin auringonottoa rannalla. Paikalliseen elämäntapaan ja ruokaan tutustumisen lisäksi nautin erilaisten nähtävyyksien kiertelystä.

Mieleenpainuvimmat matkamuistoni

Mieleenpainuvimmat matkakohteet ovat olleet Egypti ja Israel. Kyseisissä kohteissa pääsin tutustumaan historiaan ja paikalliseen kulttuuriin. Samalla myös oppi katsomaan maailmaa paljon avarammin ja näkemään asioita aivan uusista näkökulmista. Erityisesti Israelilla oli minulle todella paljon annettavaa, sillä pääsin käymään Jerusalemissa, mikä oli historiafanille ikimuistoinen kokemus.

Lisäksi täytyy mainita Pariisi, jolloin pääsin käymään muun muassa Louvressa ja Versaillesin palatsissa. Matka oli erityinen myös sen vuoksi, että paikalliset asukkaat tarjosivat meille majoituksen ja ruuan. Pääsimme siis todella tutustumaan aitoon ranskalaiseen elämäntapaan.

Tulevaisuuteni matkailualan ammattilaisena

Ei ole ollut itsestäänselvyys, että löydän itseni opiskelemassa matkailualaa. Silti olen aina tiennyt, että haluan työskennellä ihmisten, kulttuurin ja historian parissa. Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen tähän valintaan, sillä uskon että matkailualan ammattilaisena pystyn hyödyntämään kaikkea edellä mainittua.

Tulevaisuudessa haluan tarjota ihmisille mahtavia kokemuksia ja muistoja matkailun avulla. Haluan olla osana vaikuttamassa siihen, millaisena matkailun tulevaisuus näyttäytyy. Yksi unelmistani olisi myös kehittää historiamatkailua kotimaassa, sillä tiedän, että Suomessa on valtavasti potentiaalia siihen.

Teksti: Ada Hannula, matkailun ensimmäisen vuoden opiskelija
Kuvat: Pixabay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *