Kielikurssilla Miami Beachilla

Paras ja mieleenpainuvin matkamuistoni on, kun lähdin kielikurssille Floridaan vuonna 2020. Kielikurssin järjestäjänä toimi EF eli Education First järjestö. Lähdin reissuun yksin ja olin siellä yhteensä reilut viisi viikkoa – alun perin suunnitelmissani oli olla kolme viikkoa, mutta viihdyin siellä niin hyvin, että halusin jäädä vielä pidemmäksi aikaa! Kurssia sai helposti pidennettyä paikan päällä, mutta lentojen vaihto oli hieman haastavampi osuus.

Vietin vuonna 2020 välivuotta ja minulla oli töiden puolesta mahdollisuus lähteä reissuun. Vuoden 2019 lokakuussa sain idean reissuun lähtemisestä ja tiesin, että en tulisi saamaan ystävää mukaan ajankohtana, jona olin lähdössä, jolloin sain päähäni varata kielikurssin. Kohteeksi valikoitui Miami Beach, sillä olin käynyt siellä siskoni kanssa vuonna 2019 toukokuussa. Syy mikä sai minut palaamaan samaan paikkaan, oli se, että tykästyin kohteeseen ja halusin nähdä vielä lisää.

Kielikurssia varatessani minulla ei ollut tietoakaan tulevasta koronapandemiasta ja reissuun lähdin tammikuun ensimmäisinä päivinä vuonna 2020. Ollessani Miamissa sain tietää koronasta, mutta se ei vielä vaikuttanut päivittäiseen elämään siellä. Tulin takaisin Suomeen helmikuun puolessa välissä, joka oli täydellinen ajankohta ennen kuin korona alkoi vaikuttamaan elämiseen.

Ennen matkaa pelkäsin, ettei kielitaitoni riittäisi olemaan yksin reissussa, mutta selvisin hyvin kaikista tilanteista. Koululla tehtiin heti ensimmäisenä päivänä kielitasotesti, jonka perusteella meidät jaettiin ryhmiin oman osaamisen perusteella. Olin aikaisemmin todella epävarma englannin kielen puhumisesta, mutta kurssi auttoi ja rohkaisi todella paljon.

Majoituin koululla neljän hengen huoneissa koko kurssin ajan.  Kokemukseni kielikurssista oli mahtava ja voisin suositella sitä jokaiselle, jolla on ollut epävarmuutta omasta kielitaidosta. Huonoja puolia kurssissa oli sen erittäin kallis hinta. Mielestäni se oli kuitenkin loppupeleissä kaiken rahan arvoinen.

Sain paljon uusia ystäviä ympäri maailmaa, joiden kanssa olen vielä tänä päivänäkin yhteydessä. Tutustuin myös paikallisiin ihmisiin, joiden takia kokemus oli vielä parempi, sillä he osasivat näyttää paikkaa muutenkin kuin turistin silmin. Vapaa-aikaa koulussa oli paljon, sillä päivät kestivät pääsääntöisesti 6 tuntia ja illat ja viikonloput olivat vapaata.

Yksi mieleenpainuvimmista asioista reissullani oli, kun helmikuun 2020 alussa Miamissa järjestettiin Super Bowl -ottelu, joka toi kaupunkiin paljon tapahtumia ja klubikeikkoja koko viikon ajaksi. Tapahtuma näkyi Miamissa todellakin kaikkialla ja siitä puhuttiin koko viikon. Menin myös itse kavereiden kanssa katsomaan Super Bowl -peliä Ocean Drivelle, jonne oli järjestetty useita paikkoja, josta sitä pystyi katsomaan.  

Teksti ja kuvat: Sanni Laiho, ensimmäisen vuoden Matkailuliiketoiminnan opiskelija