Matkustamisessa tärkeintä on hyvä ja avoin mieli

Mielestäni jokaisen pitäisi päästä matkustamaan, vaikka se olisikin vain läheiselle paikkakunnalle. Matkustamalla oppii niin paljon, ja kaikki ne opit ja kokemukset ovat arvokkaita. Monella on varmaan erilaisia mielipiteitä siitä, mikä on matkustamisessa tärkeintä – tässä jutussa ne minun mielestäni tärkeimmät asiat!

Maailmankuvan laajentuminen

Matkustaminen on tärkeää sen takia, että pääsee näkemään maailmaa ja eri kulttuureita. Jopa kotimaanmatkailussa pääsee tutustumaan eri paikkakuntien kulttuureihin. Jos matkustan kotimaassa, tykkään käydä museoissa, joissa kerrotaan paikkakunnan historiasta. Käyn niissä toki ulkomaillakin. Museoista saa paljon tietoa paikallisesta historiasta, mitä ei muuten saisi välttämättä tietää. Kun muutin Poriin, kävin Satakunnan Museossa, ja se paransi tietämystäni Porista ja koko Satakunnasta.

Matkailu siis avartaa maailmankuvaa ja auttaa ymmärtämään mahdollisesti vieraiden kulttuurien tapoja ja mielenmaisemaa.

Kulttuurien kokeminen

Erilaisten kulttuurien näkeminen ja kokeminen on yksi lempiasioistani matkailussa. Minulle tärkeää on syödä paikallista ruokaa kun matkustan ulkomailla. Haluan sopeutua kulttuuriin ja paikallisten joukkoon kun matkustan, koska silloin saa mielestäni parhaimman kokemuksen kyseisestä kulttuurista. Kulttuuria näkyy joka puolella rakennuksista ihmisten käyttäytymiseen.

Tykkään kierrellä kaupunkien kaduilla ja ihailla rakennuksia sekä maisemia. Joskus menen pieneen kahvilaan ja katselen kun paikalliset elää normaalia elämäänsä. Nähtävyyksien näkeminen on myös tietenkin mukavaa tekemistä ja pyrinkin käymään aina muutamissa nähtävyyksissä ja museoissa. Tavoitteeni tulevaisuudessa on tutustua joihinkin paikallisiin kun matkustan, mutta tähän mennessä en ole vielä uskaltanut. Kun tuntee jonkun paikallisen, niin saa tietää paljon enemmän matkakohteen kulttuurista ja tavoista!

Nauttiminen

Matkustamisessa on tietenkin tärkeää nauttia. Pitää tehdä asioita, jotka tuo hyvän mielen. Joillakin se on mahdollisimman monen nähtävyyden näkeminen, joillakin vain auringossa löhöily. Vaikka lempikohteeni ovatkin eurooppalaisia kaupunkeja, niin pidän myös rantalomista. Lempiaktiviteettejani ovat maisemien ja hienojen rakennusten ihailu, kahviloissa ja ravintoloissa istuminen, historiamuseoissa käynti, mutta myös rentoutuminen vaikka altaan äärellä.

Kaikista tärkeintä matkustamisessa on hyvä ja avoin mieli!

Teksti ja kuvat: Erika Sirén, Matkailuliiketoiminnan ensimmäisen vuoden opiskelija