En joutunut pitkään pähkäilemään lähdenkö mukaan, kun kuulin mahdollisuudesta liittyä restonomien SM-kisajoukkueeseen Satakunnan ammattikorkeakoulun riveissä. Jo vuodesta 2002 järjestetty RESTO-tietotaitokilpailu järjestettiin tällä kertaa Tampereella ja odotin saavani jonkinlaista kotikenttäetua paljasjalkaisena tamperelaisena.
Puolustimme Satakunnan ammattikorkeakoulun kultaa neljän naisen Porittaret-joukkueella. Vaikka edustinkin Poria verenmaku suussa, rintaa röyhistellen lähdin katsomaan miten TampeRESTOn järjestäjätiimi tuo kotikaupunkini parhaat puolet esiin. Ja kyllähän Tamperetta kehtaa rinta rottingilla esitellä ulkopaikkakuntalaisille, jättihankkeet ovat muovanneet vaatimattomasta teollisuuskaupungista miltei metropolia muistuttavan dynaamisen kulttuurikeskuksen.
Tampereen keskustan uutta kaupunkisiluettia dominoi One World Trade Centerinkin suunnitelleen arkkitehdin Daniel Libeskinin taidonnäyte, 2021 valmistunut maailmanluokan Nokia Arena. Saimme majoittua areenan yhteyteen integroituun Lapland Hotels Arenaan. Oli harvinaista herkkua näin majoitusliikkeessä Tampereella työskentelevälle päästä kokemaan Tampere majoittujan perspektiivistä. Lapland Hotels Arenan ultramodernit hissit ja herkkuja notkuva aamiaispöytä saivat jo minut vakuuttuneeksi, että kilpailuihin lähtö oli vaivan arvoista. Aamiaispöydästä löytyi mielenkiintoisia fuusioita tamperelaisista perinneherkuista, muun muassa poromustamakkara.
Tampereen ratikan siivittämänä rankkojen kisapäivien päätteeksi pääsimme nauttimaan illallista paikallisiin ravintoloihin. Yhdeksi ravintoloista oli valikoitunut kantapaikkani, Finlaysonin tehdasalueella toimiva legendaarinen panimoravintola Plevna. Plevnan uumenissa toimivan Koskipanimon huurteisten äärellä oli mahdollisuus nollata ja verkostoitua alan toimijoiden kanssa.
Tampere on Suomen teatterikaupunki. Olikin luonnollista, että kilpailu huipentuikin hulppeaan gaalailtaan 1897 valmistuneessa Tampellan juhlatalossa, jossa toimii nykyisin Tampereen Komediateatteri. Parhaat päällämme saimme nauttia neljän ruokalajin illallisen viineineen ja nauttia stand-up komiikasta.
Harmikseni kotikenttäetuni ei kantanut voittoon, Porittaret eivät pokanneet kisoista kultaa. Emme kuitenkaan joutuneet poistumaan tyhjin käsin, sillä voitimme verkostoitumispalkinnon. Vaikka koko kisan voitto meni sivu suun, koin voittaneeni. Sain verkostoitua hulvattomaan joukkoon Suomen motivoituneimpia restonomiopiskelijoita sekä ystävystyä kolmen upean Porittaren, Nellin, Sirjan ja Elinan, kanssa.
Teksti: Liisa Kemppainen, International Tourism Management -tutkinto-ohjelman kolmannen vuoden opiskelija
Kuvat: Liisa Kemppainen ja Emma Roinila