Hyytävää rakkautta Lontoossa

Pariisi tunnetaan koko maailmassa rakkauden kaupunkina, mutta epäilykseni kasvoi matkustaessani ensimmäistä kertaa Lontooseen. Kuka olisi osannut arvata, että tapaan uuden ihastukseni turistikaupan ovella?

 Oli lokakuu, kun lähdimme viettämään 14-vuotissyntymäpäiviäni ulkomaille yhdessä perheen kanssa. Kaikki olivat innoissaan, koska Lontoo on hyvin moderni ja kiinnostava paikka, ja ajankohta oli täydellinen varsinkin minulle: lokakuun lopulla juhlitaan Halloweenia. Koko kaupunki oli täynnä pelottavia koristeita, ja illalla tunnelma huipentui pimenevillä kaduilla. Olimme perheeni kanssa stereotyyppisiä turisteja, enkä tuntenut häpeää iskeytyessäni valaistuja näyteikkunoita vasten.

Minun vanhempi serkkuni asui tuolloin Lontoossa, joten tapasimme tunnetulla Piccadilly Circus -aukiolla. Vietimme aikaa yhdessä, ja kiertelimme paljon erilaisia kauppoja. Kuten jo aiemmin mainitsin, olimme stereotyyppisiä turisteja Lontoossa, joten meidän oli pakko päästä jo heti ensimmäisenä iltana turistikauppaan. Kävelimme hetken pois aukiolta, ja löysimme sopivan paikan ostoksille.

En päässyt edes sisälle asti, kun huomasin pitkän ja kalpean miehen, jolla oli punertavat hiukset. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Vanhempani huomasivat tietenkin heti, että saatoin olla hieman ihastunut, joten pyysimme yhteiskuvan miehen kanssa. Pettymys oli suuri, kun huomasin, että hän oli myös muiden suosion kohteena, joten jouduimme väistämään ja antamaan tilaa muille valokuvan haluaville ihmisille.

Aikamme kului Lontoossa, enkä koskaan nähnyt häntä enää. Vuosia on jo kulunut, mutta en pysty estämään itseäni ajattelemasta häntä. Olisin hyvin voinut viedä hänet kotiin ja kaivaa esille pölyttyneestä komerosta kerran vuodessa!

Teksti ja kuva: Nea Ylikahri, Matkailuliiketoiminnan ensimmäisen vuoden opiskelija